Choď na obsah Choď na menu
 


Mexický šalát

13. 2. 2008

                       Mexický šalát

Potrebujeme: 300 g pečeného kurčaťa bez kože a bez kostí, 50 g majonézy, 150 g kyslej smotany, 2 lyžice citrónovej šťavy, 1/2 lyžičky karí, soľ, korenie a štipka cukru, 2 papriky, 1 konzerva kukurice 280 g, 1 konzerva ananásu 250 g, 300 g mrazeného hrášku, zväzoček petržlenu

 
Ako na to:
Kurča pokrájame na 1 centimeter veľké kúsky. Zmiešame s majonézou, smotanou, citrónovou šťavou a karí. Ochutíme soľou, korením a cukrom. Papriky rozkrojíme na štvrťky, odstránine jadierka a pokrájame na rezance. Kukuricu dáme odkvapkať, ananás pokrájame na kúsky. Hrášok preplachujeme na site horúcou vodou kým sa nerozmrazí.
Ku kurčaťu pridáme zeleninu a ovocie a dobre premiešame. Šalát ochutíme a ozdobíme petržlenom.

Príloha: sendvič s bylinkovým maslom.

 

                        Mexický šalát

Potrebujeme: 350 g mrazenej mexickej zeleniny alebo hrášok, kukurica, kápia, 1-2 cibule, 1 kocka údeného syra tofu, 1 biely jogurt, čili korenie a soľ podľa potreby

 
Ako na to:
Mrazenú zeleninu si sparíme na site. Cibuľu nakrájame na kocky, syr postrúhame na strúhadle (jemnejšie), pridáme vychladnutú zeleninovú zmes a biely jogurt. Túto zmes dochutíme soľou a čili korením podľa potreby a dôkladne premiešame. Na vrch šalátu si posypeme nastrúhaný syr. Mexický šalát by mal byť mierne štipľavý. Odložíme do chladničky aspoň na 1 hodinu.