Choď na obsah Choď na menu
 


Tortilla Espaňola

13. 2. 2008

                    Tortilla Espaňola

Zložitosť: pomerne ľahká príprava

Doba prípravy: 20 minút

Suroviny:
Zemiaky, cibuľa, olej, vajcia, vegeta, soľ, príp. pažítka

Kuchynské náčinie:
nož, panvica, lyžica

Postup:
Na kocky nakrájané zemiaky dáme do panvice spolu s cibuľou a nechám pražiť dovtedy, kým sú zemiaky mäkké. Medzitým si v miske rozšľaháme vajíčka, pridáme soľ a vegetu. Mäkké zemiaky vyberáme lyžicou a prídáme k vajíčkam. Masu v miske dôkladne premiešame a opäť vrátime do panvice kde vytvarujeme z masy hrubšiu placku, ktorú asi po 3 minútach pomocou plytkého taniera prevrátime. Podávame najlepšie s čerstvou bagetou k pivu nakrájamé ako tortu.

                                Obrázok “http://www.fiery-foods.com/images/tortillas_title.jpg” sa nedá zobraziť, pretože obsahuje chyby.